MANEKENKA IZNIJELA ŠOKANTNE DETALJE: "Trump me ščepao i gurnuo mi jezik u grlo!" (FOTO, VIDEO)

U ekskluzivnom intervjuu za „Guardian“ bivši model Amy Dorris optužila je Trumpa da ju je prije više od 20 godina seksualno napao tokom Otvorenog prvenstva Amerike u tenisu (US Open), u incidentu zbog kojeg se osjetila „bolesnom“ i „povrijeđenom“.

  • Svijet

  • 17. Sep. 2020  17. Sep. 2020

  • 2

Bivša manekenka tvrdi da joj se Trump tokom turnira održanog u Now Yorku 5. septembra 1997. obratio ispred toaleta u njegovoj VIP loži. Dorris, koja je tada imala 24 godine, optužila je Trumpa da joj joj je gurnuo jezik u usta, dodirivao je po cijelom tijelu, dok ju je čvrsto držao u zagrljaju tako da nije mogla da pobjegne.

- Gurnuo mi je jezik u grlo i pokušala sam da ga odgurnem, a on je tada počeo sve jače da me steže i grubo me hvatao za zadnjicu, grudi, leđa, sve - izjavila je Dorris.

- Ščepao me je i nisam mogla da se oslobodim... Ne znam kako se to zove kad vam neko gurne jezik čak u grlo. Uspjela sam da ga izguram zubima. Mislim da sam mogla da mu povrijedim jezik.

Trumpovi advokati oštro poriču da je ikada seksualno uznemiravao i zlostavljao Dorris ili da je na bilo kakav način bio nepristojan prema njoj.

Dorris, koja živi u Floridi, pružila je „Guardianu“ dokaze koji potkrepljuju njene tvrdnje o susretima s Trumpom, uključujući i ulaznicu za spomenuti turnir i šest fotografija iz vremena kada je sa magnatom nekretnina provela nekoliko dana u New Yorku. Trump je tada imao 51 godinu.

Njene tvrdnje je potvrdilo nekoliko osoba, kojima se povjerila, uključujući i prijateljicu iz New Yorka i majku, koje je odmah pozvala nakon spomenutog nemilog događaja, kao i terapeuta i prijatelje s kojima je o tome razgovarala kasnije. Svi su potvrdili da su navodi istiniti i da se poklapaju s onim što je otkrila „Guardianu“, piše list.

Dorris, koja danas ima 48 godina i kćerke blizanke, kaže da je htjela progovoriti o incidentu još 2016, kada je nekoliko žena iznijelo slične optužbe na račun tadašnjeg republikanskog kandidata za predsjednika, ali je odlučila da to ne učini kako ne bi naudila svojoj porodici.

- Ali, moje kćerke će uskoro napuniti 13 godina i želim da znaju da ne moraju trpjeti ništa što ne žele. Želim da im budem uzor. Želim da vide da nisam šutjela, da sam se suprotstavila čovjeku koji mi je uradio nešto neprihvatljivo-  kaže ona.

Dorris je provela nekoliko dana s Trumpom u septembru 1997. nakon što je otputovala u New York na produženi vikend s dečkom. U to vrijeme je sa prijateljima stanovala u Boka Ratonu, u Floridi, i redovno je putovala u Miami na fotosnimanja. Binn, osnivač nekoliko luksuznih modnih brendova i časopisa, družio se s Trumpom, a 1999. ga je opisao kao „najboljeg prijatelja“, piše "Guardian".

"Od početka je bio navalentan"

Onda je došao taj 5. septembar, kada ju je upoznao s Trumpom u njegovoj kancelariji u Trumpovoj kuli, a zatim su zajedno otišli da gledaju teniski turnir u Kvinsu.

- Od početka je bio navalentan. Tipičan primjer čovjeka koji misli da može da radi šta god hoće... Iako sam tu bila s dečkom - kaže Dorris.

Par se pridružio drugim Trumpovim prijateljima u VIP loži, s terasom iznad terena, a o tome svjedoče i fotografije.

Trump ju je napastvovao kada je otišla u toalet, sakriven iza pregrade, samo nekoliko metara od mjesta gdje su sjedili. Kada je izašla, Trump ju je čekao ispred.

- Prvo sam mislila da čeka da uđe u toalet, ali nažalost, to nije bio slučaj.

"Kada kažem ne, onda ne"

- Ne, bježi od mene... Prestani... Nije bitno ko si... Kada kažem ne, onda ne... – govorila mu je, ali „nije vrijedilo“.

Dorris kaže da je bila „u nekoj vrsti šoka“, da se osjećala povrijeđenom, ali da još nije stvarno shvatala šta joj se dešava.

- Htjela sam da se vratim na mjesto i razgovaram sa svima i lijepo se provedem, ne znam, osjetila sam da tako treba da bude – rekla je.

Kaže da se ne sjeća da li je ispričala tadašnjem dečku sve detalje napada, ali da ga je zamolila da kaže Trumpu da je ostavi na miru.

„Guardian“ je tražio od Binna da potvrdi navode svoje bivše djevojke, a njegovi advokati su izjavili da im je rekao da se ne sjeća da mu je ona rekla da se bilo šta neprijatno dogodilo s Trumpom ili da joj je bilo nelagodno u njegovom društvu.

Ona je rekla da su ona i Binn sutradan ponovo sjedili u Trumpovoj VIP loži i da je ona izabrala neizazovnu garderobu kako bi spriječila da je ponovo napadne. Nosila je pleteni džemper i mokasine. Na putu do tamo slikali su se ispred Trumpovog stana sa poznatima, koji su, također, bili kod njega prije tenisa, uključujući i muzičare Lennyja Kravitza i Puff Daddyja.

- Iako sam se drugačije obukla, bilo je isto - kaže Dorris. Trump je nastavio da joj se nabacuje, a u jednom trenutku ju je pitao: „Možeš li da zamisliš da živiš ovdje?“

U VIP loži su im se pridružili i drugi poznati gosti, uključujući i Leonarda DiCaprija i iluzionistu Davida Blanea.

Dva dana kasnije, 8. septembra 1997., Doris je prisustvovala komemoraciji Gianiju Versaceu, zajedno s Binnom i Trumpom. Na pitanje zašto je i dalje provodila vrijeme s Binnom i Trumpom poslije navodnog napada, Dorris je izjavila:

- Došla sam iz Floride, nisam imala novca, nisam imala gdje da odem. Išli smo od događaja do događaja i bilo je impresivno... Ljudi provedu godine s ljudima koji su ih zlostavljali, to se dešava kada doživite traumatsko iskustvo, prosto ste paralizirani - rekla je ona.

Trumpovi advokati kažu da je nevjerovatno da je Dorris dobrovoljno bila u Trumpovoj blizini, na teniskom turniru i komemoraciji, iako ju je navodno seksualno napao. Tvrde da je i Binnu to čudno. Pitaju se zašto je na komemoraciji sjela pored Trumpa kad je bilo mjesta i na drugoj strani i dodaju da ona nikada nije preduzela pravne korake protiv Trumpa te da su ovakve tvrdnje, vjerovatno, politički motivirane s obzirom na predstojeće predsjedničke izbore.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...