VULIN PRESKOČIO TERAPIJU: "Džaferović i Komšić žele da Srbija bude raskomadana!"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da su bošnjački i hrvatski članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić glasanjem za prijedlog po kome bi trebalo da BiH prizna lažnu državu Kosovo, pokazali da ih ne zanima šta misle Srbi u BiH i da žele da Srbija bude raskomadana.

  • Regija

  • 17. Sep. 2020  17. Sep. 2020

  • 12

Vulin je u pisanoj izjavi upitao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dokle će zalagati svoj autoritet da sačuva cjelovitu BiH, koja, navodi, ne želi cjelovitu Srbiju.

"Predsedniče, ako ne poštuju celovitu Srbiju i ne žele Republiku Srpsku, dokle ćemo mi morati da čuvamo celovitu BiH? Predsedniče, oprostili ste im što su pokušali da Vas ubiju u Srebrenici, nemojte im oprostiti što pokušavaju da ubiju i Srbiju", naveo je Vulin u poruci Vučiću.

On je istaknuo da, ako su u BiH za nezavisno Kosovo, onda je on, kaže, za nezavisnu Republiku Srpsku.

Podsjećamo, Šefik Džaferović i Željko Komšić, članovi Predsjedništva BiH, glasali su na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH za priznanje nezavisnosti Kosova.

“Džaferović i ja smo glasali za tako da je sada dva prema jedan”, kazao je Komšić.

On je dodao da je Kosovo nezavisna država te da je to realnost od koje ne treba bježati.

Milorad Dodik najavio je da će se pozvati na zaštitu vitalnog nacinalnog interesa i da će tako blokirati današnju odluku o nezavisnosti Kosova. 

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...