LUČIĆ, BRANEĆI ČOVIĆA, DOŽIVIO AMNEZIJU, ZABORAVIO NA EGZODUS HRVATA IZ RS-a I VELIČANJE ZLOČINACA: „Od tri člana Predsjedništva, jedino Dodik nije ratovao protiv Hrvata…“

Bivši Tuđmanov obavještajac Ivo Lučić još jednom je pokazao pravo lice.

  • Mini market

  • 18. Sep. 2020  18. Sep. 2020

  • 1

Ivo Lučić, danas hitoričar u Hrvatskom institutu za povijest, a predratni mostarski policajac i ratni obavještajac, nizom izjava u emisiji "Otvoreno" HRT-a još jednom je otvoreno stao na stranu Dragana Čovića i njegovog strateškog partnera Milorada Dodika, zaboravivši pritom na historijske činjenice.

Dodik nije ratovao protiv Hrvata“

Lučić je rekao kako, od tri člana Predsjedništva BiH, Dodik je jedini koji nije ratovao protiv Hrvata.

– On je legitimno izabrani vođa Srba u BiH. On je čovjek koji je došao s konkretnim političkim zahtjevima i na Hrvatskoj je da ih prihvati ili ne - rekao je i dodao kako je alternativa Dodiku u BiH Srpska demokratska stranka Radovana Karadžića i oni su trenutno poželjna stranka za “demokratske snage” u Hrvatskoj i u svijetu.

– Bosna i Hercegovina je za Hrvatsku od vitalnog interesa, ali nam je još važniji hrvatski narod u BiH. Smatram da je ovo mudra politika i premijera i predsjednika - naglasio je Lučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...