DEBEVEC NEGIRA DA JE PRIJETIO TUŽITELJICI: Gordana Tadić je "tjerala" na sve i...

Ovo je samo još jedan pokušaj podmetanja i objavljivanja akata Tužilaštva BiH u politički orjentisanim medijima uz pokušaje moje diskreditacije.

  • Mini market

  • 18. Sep. 2020  18. Sep. 2020

  • 1

 Predsjednik Suda Bosne i Hercegovine kategorično negira tvrdnje tužiteljice Vedrane Mijović, kaže da su poruke koje joj je slao drugačije prirode, odnosno da joj je samo ukazivao na neke nezakonite postupke i da će poruke biti ubrzo i objavljene.

- Naravno da nije tačno. Ovo je samo još jedan pokušaj podmetanja i objavljivanja akata Tužilaštva BiH u politički orjentisanim medijima uz pokušaje moje diskreditacije. Ja sam njoj tada u toj poruci samo rekao da po mom mišljenju rade nezakonite stvari za koje treba sudska naredba. Objavit ću te poruke i neka svi cijene ima li tu bilo kakve prijetnje. Tu se samo ukazuje na očite nezakonitosti u postupanju i montaže u postupanju bez bilo kakve prijetnje, kazao je Debevec.

Predmet koji je formiran na osnovu anonimnih prijava protiv Debevca je formiran u aprilu, poruke je Debevec tužiteljici slao u junu, a s obzirom na to da se Mijović oglasila tek jučer, Debevec se pita zašto prijava dolazi tek sad.


- Ako sam joj prijetio i ako se plaši za svoju sigurnost zašto ona ovo nije ranije rekla, zašto to nije ranije prijavila Tužilaštvu. U najmanju ruku je smiješno da nakon tri mjeseca prijavljuje prijetnje, kazao je Debevec.

Tužiteljica Mijović je kazala i da joj je Debevec posredno preko kolega poručivao da ga prestane istraživati jer će u suprotnom snositi posljedice te da postoje njihove kolege koje o tome mogu posvjedočiti. Debevec pak kaže da postoje i oni koji mogu posvjedočiti da mu je upravo ona rekla kako je prijava protiv njega montirana i da je na sve "tjera" Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, piše Klix.

- Zvala me više puta i poručivala preko kolega, kako je ta prijava montirana i bezveze. Sjedili smo skupa na pravosudnom ispitu i imali komunikaciju. Žalila se da glavna tužiteljica (Gordana Tadić) vrši pritisak na nju da to radi protiv mene, rekao je Debevec.

Dodaje i da je Gordana Tadić njemu slala prijeteće poruke zbog sudskih odluka Apelacionog odjeljenja Suda BiH u predmetu bivšeg šefa Kabineta tužilaštva BiH Hasana Plehe.

Debevec je najavio i da će podnijeti disciplinske prijave zbog nezakonitih radnji u prethodnom periodu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...