DRAMA NA KOSOVU: Na granici sa Srbijom uhapšeno 35 osoba, među njima 10 policajaca…

Na stotine policajaca sudjelovalo je u raciji koja je provedena u selu Karačevo na granici sa Srbijom.

  • Hronika

  • 20. Sep. 2020  

  • 0

Najmanje 10 policajaca uhapšeno je u velikoj operaciji usmjerenoj protiv ilegalnih kockarnica, javlja BBC.

Policija je objavila kako se radilo o najvećoj operaciji takve vrste na Kosovu, koja je provedena nakon jednogodišnje istrage.

Kosovo je lani zabranilo kockanje kako bi se suzbio kriminal, navodi BBC.

Jetiš Maloku, glavni tužitelj u pokrajini Gjilan, rekao je novinarima da je policija uhapsila najmanje 35 ljudi koje sumnjiči za ilegalno kockanje, prostituciju, krijumčarenje ljudi te posjedovanje droge i oružja.

Najmanje 10 uhapšenih su pogranični policajci koji su navodno pomagali ilegalne aktivnosti koje su se odvijale preko granice Kosova i Srbije.

U akciji je demolirano 12 ilegalnih kockarnica, a policija je zaplijenila i velik broj automata za kockanje, objavila je policija.

Kosovska vlada je u martu prošle godine zabranila svaki oblik kockanja na period od 10 godina zbog povezanosti s organiziranim kriminalom.

Zakon je donesen nakon što su u samo par dana ubijena dva djelatnika kockarnica na različitim lokacijama, a zbog jednog od tih ubistava uhapšen je policajac.

Tadašnji kosovski premijer Ramush Haradinaj rekao je kako je zabrana kockanja donesena u svrhu "jačanja javne sigurnosti".

Prije uvođenja zabrane kockanja, policija je zatvorila gotovo 500 kockarnica na Kosovu. Klađenje, a naročito na sportske događaje, posljednjih je godina postalo vrlo popularno na Kosovu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...