LOŠE VIJESTI IZ ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO: Potvrđeni novi slučajevi zaraze u Kantonu Sarajevo, jedna osoba preminula…

Od ovog broja njih 11, odnosno 64,70 posto, pripada porodičnim klasterima ili su kontakti prethodno oboljelih, te su u samoizolaciji od ranije.

  • Vijesti

  • 20. Sep. 2020  

  • 0

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, u Kantonu Sarajevo je u protekla 24 sata potvrđeno 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od ovog broja njih 11, odnosno 64,70 posto, pripada porodičnim klasterima ili su kontakti prethodno oboljelih, te su u samoizolaciji od ranije.

Od proteklog izvještavanja do jutros stigli su rezultati za 201 testiranu osobu, čiji uzorci su prikupljeni u periodu od 15. do 19. septembra 2020. godine.

U isto vrijeme, oporavljeno je 13 osoba, tako da je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom trenutno 256.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirane su 32 osobe, i sve su vitalno stabilne.

Nažalost, jedna osoba je preminula, zbog čega je ukupan broj smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom povećan na 79.

Do danas je u Kantonu Sarajevo potvrđeno 4.438 zaraženih osoba, od čega su 4.103 oporavljene od COVID infekcije.

U periodu od 06. do 20. septembra ove godine rješenjima inspekcije naložena je 643 samoizolacija, nakon preporuka epidemiologa ili na osnovu rješenja Ministarstva zdravstva KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...