OVAJ IDIOTIZAM JE TEŠKO PREVAZIĆI: Pogledajte predizborni spot NENADA STEVANDIĆA i njegove stranke Ujedinjena Srpska; Kako su Albanac, Hrvat i Bošnjak izbačeni iz kafane! (VIDEO)

Iako je do službenog početka kampanje za predstojeće lokalne izbore ostalo još skoro mjesec dana (16. oktobar) većina stranaka je odavno već u kampanji, na vidljiv, ili prikriven način.

  • Mini market

  • 20. Sep. 2020  20. Sep. 2020

  • 11

Obilaze se birači, dijele obećanja, pa čak i pokloni, medijski istupi stranačkih čelnika bez obzira kojim  povodom se dešavali, prilagođeni su predizbornoj kampanji.

Jedna od stranaka u Republici Srpskoj koja se ambiciozno priprema za predstojeće izbore, Stranka Ujedinjena Srpska , već je "zgotovila"  predizborni video-spot za kojeg je teško utvrditi da li iritantniji, nepodnošljiviji i odvratniji čak i od dokumentarnih snimaka  lidera te stranke Nenada Stevandića, ljekara iz Banja Luke i poslanika u Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine, tokom etničkog čišćenja Bošnjaka  na početku rata..

Sadržaj spota je blago rečeno imbecilan, trojica mladića, Albanac, Hrvat i Bošnjak se u kafani nadgornjavaju ko je od njih protjerao i pobio više Srba. Tu njihovu "zabavu" prekida namrgođena stranačka  individua- grdosija koja ih izbacuje iz kafane, a hvalisavci-srbomrsci  bježe glavom bez obzira. Na kraju se u spotu pojavljuje i Nenad Stevandić, lično i personalno i poručuje  da podjele neće proći,  jer  je-Ujedinjena Republika Srpska. 

Spot Ujedinjene Srpske spada u istu žanrovsku nišu u kojoj počasno mjesto zauzimaju predizborni spotovi Aleksandra Vučića i njegove Srpske napredne stranke koji su na sličan način iritirali, nervirali, zabavljali javnost, ali su se prepričavali, prenosili sa "kolena na koleno", dakle poslužili su osnovnoj namjeni-animaciji svojih glasača koji u ovakvim baljezgarijama ne prepoznaju ništa sporno, neukusno, niti blasfemično.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...