KORONAVIRUS U BiH: Registrovani novi slučajevi zaraze nakon testiranja 1592 uzorka; Više osoba preminulo

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini registrovano je 211 zaraženih osoba nakon testiranja 1592 osobe, dok je preminulo pet osoba od posljedica koronavirusa. U Federaciji BiH pozitivno je 166 osoba, dok su preminule tri osobe. Koronavirus је potvrđen i kоd 45 оsоba u RS, a dvije osobe su preminule.

  • Vijesti

  • 20. Sep. 2020  20. Sep. 2020

  • 0

Federacija BiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 960 uzoraka, od kojih je 166 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim Bosansko-podrinjskog.

Do sada je testirano ukupno 145 308 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 16 388 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 11 968 pacijenata, a u protekla 24h oporavak je zabilježen kod 358 pacijenata. Trenutno je aktivno 3 969 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24h prijavljena su tri nova smrtna ishoda. Preminuli su muškarci iz Jajca i Sarajeva, kao i žena iz Tuzle.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 451, i to 297 muškaraca i 154 žene.

RS

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u manjem bh. entitetu, u posljednja 24 sata, izvršeno je testiranje 632 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 45 osoba.

Radi se o 32 muške i 13 ženskih osoba, od kojih je 18 mlađe, 20 srednje i sedam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 21 osoba je iz Banje Luke, četiri iz Prnjavora, po tri iz Bijeljine, Prijedora, Trebinja i Foče, po dvije iz Bosanske Dubice i Srpca i po jedna iz Višegrada, Кneževa, Pala i Čajniča.

Prijavljene su dvije smrti u kojima je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa. Riječ je o muškarcu i ženi srednjeg i starijeg životnog vijeka iz Banje Luke i Gacka.

Podaci iz Distrikta Brčko biće poznati nešto kasnije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...