ŠAROVIĆ UVJEREN: "Košarac ne može riješiti pitanje Trgovske gore, jedino mjesto za to je..."

"Najavljeno putovanje ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staše Košarca (SNSD) u Zagreb kako bi se razgovaralo o Trgovskoj gori samo je nepotrebno gubljenje vremena i maskiranje stvarne namjere neuspješne posjete Hrvatskoj...

  • Politika

  • 21. Sep. 2020  21. Sep. 2020

  • 0

...člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika", izjavio je predsjednik SDS-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirko Šarović.

"Ministar Košarac to ne može riješiti. Ovo je ozbiljno pitanje koje se ne rješava na ovom nivou, a ministru Košarcu će samo biti saopćeno kako stoje stvari i dokle se stiglo u sada već jasnim planovima za odlaganje nuklearnog otpada na Trgovinskoj gori", poručio je Šarović u saopćenju iz SDS-a. Šarović smatra da je Predsjedništvo BiH jedino mjesto s kojeg se ovo pitanje, važno za cijelu BiH, može rješavati, uključujući i mogućnost pokretanja međunarodne arbitraže.

"Međutim, Dodik bježi od odgovornosti, a to dokazuje i nemoćnim upiranjem prsta u opoziciju. Zaboravlja da je u vrijeme djelovanja opozicije na nivou BiH upravo on bio predsjednik Republike Srpske i da je upravo njegova najveća odgovornost to što nije tražio da se Trgovska gora postavi kao apsolutni prioritet u cijeloj zemlji. Očito da je cijelo vrijeme ćutao pa i sada ćuti samo da bi odobrovoljio Hrvatsku da izgradi svoj dio mosta na Savi kod Gradiške, zanemarujući druge strateške interese", stav je Šarovića. Dodaje kako je jasno, prenosi Fena, da je upravo iz tih razloga Dodik nedavno pokrenuo vitalni entitetski interes u Predsjedništvu BiH rušeći većinsku odluku Predsjedništva BiH oko Pelješkog mosta čime je svima onemogućio nagodbe s Hrvatskom, o više značajnih pitanja", stoji u saopćenju Srpske demokratske stranke (SDS).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...