KAŠLJALA JE I IMALA BOLOVE U GRLU: Žena pozitivna na koronavirus zarazila 15 putnika u avionu…

Dugi letovi pogodno su tlo za širenje koronavirusa, zaključak je jedne studije, koja je pokazala da je na letu od Londona do Hanoja jedna putnica zarazila 15 osoba u avionu.

  • Hronika

  • 22. Sep. 2020  

  • 0

Radi se o letu VN54 od 1. do 2. marta, a na letu je u biznis klasi bila žena koja je kašljala i imala bolove u grlu.

Kada je sletjela u Vijetnam dobila je visoku temperaturu i potom je pozitivno testirana na koronavirus.

Naučnicima je pošlo za rukom da istraže ovaj slučaj i došli su do zaključka da je virusom korona zaraženo 12 putnika biznis klase i dva ekonomske klase, kao i jedna stjujardesa.

Tokom leta nijedan od novozaraženih nije imao simptome. Na osnovu tog istraživanja, prenose austrijski mediji, naučnici su dokazali da kretanje aerosola može biti problem u avionu i da su avioni plodno tlo za masovno širenje korona virusa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...