DODIKOVI MEDIJI NE ODUSTAJU OD BORBE ZA PRAVNU DRŽAVU: Smjenu Debevca tražio advokat Labotić, koji je na Sudu BiH osuđen zbog piraterije, a VSTV ga smijenio zbog neprijavljivanja toga!?!

Prošlog ponedjeljka je pravosuđu i obavještajno-sigurnosnoj zajednici bila posvećena emisija na režimskoj Radio-televiziji Republike Srpske, gdje su eminentni gosti, bivši udbaš, a danas naučni radnik u oblasti sigurnosti Predrag Ćeranić, i seoska lola koju Dodik plaća kao stručnjaka za terorizam Dževad Galijašević govorili o stranputicama obavještajno-pravosudnog aparata na državnom nivou.

  • Mini market

  • 22. Sep. 2020  22. Sep. 2020

  • 0

Nikome, prema svemu sudeći, nije više stalo do uvođenja reda i poretka u bosanskohercegovčko pravosuđe od Milorada Dodika, člana Predsjedištva BiH, i njemu bliskih medija. Oni žele i bore se da pravusuđe bude neovisno, profesionalno i efikasno, a ne da njegovi čelni ljudi budu opterećeni hipotekama kriminala, nepotizma, mobinga, lažnog predstavljanja.

Prošlog ponedjeljka je pravosuđu i obavještajno-sigurnosnoj zajednici bila posvećena emisija na režimskoj Radio-televiziji Republike Srpske, gdje su eminentni gosti, bivši udbaš, a danas naučni radnik u oblasti sigurnosti Predrag Ćeranić i seoska lola koju Dodik plaća kao stručnjaka za terorizam Dževad Galijašević govorili o stranputicama obavještajno-pravosudnog aparata na državnom nivou.

Sinoć je (u danu kada su objavljeni novi nepobitni dokazi o učešću premijera RS-a Radovana Viškovića u genocidu u Srebrenici, za šta već petnaestak godina nije optužen!) tu medijsku palicu preuzela Alternativna televizija, igračka koju je tatinom sinu Igoru Dodiku "kupio da ima" Slobodan Stanković, omiljeni graditelj i neimar ćaće Milorada. O stanju u pravosuđu, što je bio drugi naziv za javni linč nad Rankom Debevcom, predsjednikom Suda Bosne i Hercegovine, govorili su objektivni i neutralni sugovornici, poslanica u Parlamentu BiH Sanja Vulić (poznata po priznanju "Dodik je moj bog"), Darko Kremenović, predsjednik Advokatske komore RS-a, i Saša Labotić, advokat.

alt

Saša Labotić smijenjen je zbog presude za kriminal

Upravo je ovaj posljednji, novopečeni advokat Labotić najostrašćenije tražio smjenu predsjednika Suda, jer kako je više puta ponovio, Debevec nije prijavio da, pored državljanstva Bosne i Hercegovine, ima i državljanstvo Španije, što, po Labotiću, zahtijeva hitnu intervenciju disciplinskog tužioca i mjeru udaljavanja s funkcije.

Saša Labotić je, drugim riječima, tražio da se Ranko Debevec kazni na isti način kako je bio on kažnjen prije tačno godinu dana. Da podsjetimo, Drugostepena komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH je u septembru prošle godine smijenila Labotića sa mjesta tužioca u Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci. Labotić, koji se "proslavio" nakon što je podigao optužnicu protiv mladića Davida Dragičevića, i to tri dana nakon što je pronađen njegov leš, smijenjen je, uprkos velikom otporu i opstrukcijama predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije. Smijenjen je, jer je imao pravosnažnu presudu kojom ga je Sud Bosne i Hercegovine proglasio krivim zbog piraterije. Bivi tužilac, a sadašnji advokat, kako je utvrđeno, godinama je u svom "dućanu" "Oskar 2000" u Banjoj Luci ilegalno iznajmljivao videofilmove, DVD-ove i DIVIX filmove.

alt

Dakle, osoba, Saša Labotić, koja je ilegalno, piratski posjedovala videoteku, koja je u prijavi VSTV-u prilikom konkurisanja za mjesto tužioca u Banjoj Luci "zaboravila" navesti da je pravosnažno osuđivan, zbog čega je i odstranjen iz pravosuđa, bez imalo stida, obraza i skrupula, optužuje Ranka Debevca da nije prijavio posjedovanje španskog državljanstva, što nije suprotno nijednom zakonu!? Sud, zbunjen, nenormalan...

(S. B.)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...