OVO SE ZOVE DEBAKL: Mogu li se izbori izgubiti ako je bio samo jedan kandidat? Mogu...

Iako jedini kandidat za gradonačelnika u maloj općini Lesina - gradiću od 6.000 stanovnika u pokrajini Foggia, član stranke “Liga” Primiano Di Mauro je izgubio.

  • Šareni svijet

  • 22. Sep. 2020  22. Sep. 2020

  • 0

Da bi rezultati lokalnih izbora bili važeći, bilo je neophodno da glasa najmanje 50 posto birača, ali je u toj maloj opštini samo 49 posto stanovništva izašlo da glasa, prenosi Tanjug.

Tako se pobjeda koja je izgledala sigurna s obzirom na to da nije imao konkurenciju, pretvorila u bizaran i vjerovatno jedinstven poraz, jer nije imao protukandidata.

Štampa koja izvještava o ovom slučaju, koji je za rubrike “vjerovali ili ne”, piše da su pobijedili oni koji su bojkotovali izbore, to jest nisu iskoristili svoje demokratsko pravo da glasaju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...