ČAMPARA O IZVJEŠTAJU HRVATSKE SOA-e: „Kao ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH, ističem da u BiH ne postoje nikakve..."

"...enklave u kojima se praktikuje radikalno tumačenje islama."

  • Politika

  • 22. Sep. 2020  22. Sep. 2020

  • 0

Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) Hrvatske izdala je novi sigurnosni izvještaj. Ponovno se spominje “radikalno tumačenje islama” u zemljama JI Europe. Sigurnosno-obavještajna agencija kao sigurnosni rizik navodi postojanje enklava u “jugoistočnom susjedstvu u kojima se prakticira radikalno tumačenje islama” i odbija poštovati domaću legislativu. Sve se više stručnjaka oglašava i zaključuju da u SOA-inom izvještaju postoje “politički motivi”. SOA je u izvještaju spomenula i političku obespravljenost Hrvata u BiH.

Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH, ističe za NAP da ga, prvo, čudi da se niko od državnih funkcionera još nije oglasio po ovom pitanju. 

„Kao ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH, ističem da u BiH ne postoje nikakve enklave u kojima se praktikuje radikalno tumačenje islama i u kojima se ne priznaju zakoni i demokratski poredak države. Bosna i Hercegovina ima nultu stopu tolerancije prema terorizmu i radikalizmu, što smo dokazali izmjenama Zakona o krivičnom postupku. Sve probleme u toj domeni uspješno rješavamo, kao i pitanje povratnika sa stranih ratišta. Imamo i osuđujuće presude i izvještaj SOA-e ne stoji. Pretenciozno je i neistinito da te navodne enklave predstavljaju 'ozbiljan bezbjedonosni rizik po sve zemlje u okruženju'. Takvih enklava u BiH nema“, kaže Čampara.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...