OGLASILA SE SDA: Zašto se Višković ne hapsi čak i nakon sumnjičenja za najteži oblik ratnih zločina?

U saopćenju, između ostalog, navode kako je očigledno da je ova inertnost i pasivnost Tužilaštva u slučaju Višković politički motivisana.

  • Vijesti

  • 22. Sep. 2020  22. Sep. 2020

  • 9

U saopćenju Stranke demokratske akcije (SDA) navodi se kako inertnost koju je Tužilaštvo BiH, na čelu s Gordanom Tadić, pokazalo u slučaju uloge premijera entiteta RS Radovana Viškovića u počinjenju genocida u Srebrenici, predstavlja nedopustiv odnos kojim se dodatno urušava kredibilitet ove pravosudne institucije.

- Činjenica je da nakon što su objavljeni navodi iz svjedočenja pred Sudom BiH, ali i Haškim tribunalom, koji inkriminiraju Viškovića, Tužilaštvo nije poduzelo faktički ništa. Sama obavijest da su već ranije "formirali predmet" znači samo da već duži period izbjegavaju poduzeti konkretne radnje, što je samo po sebi protivzakonito i skandalozno - naveli su iz SDA, prenosi "Oslobođenje".

U saopćenju, između ostalog, navode kako je očigledno da je ova inertnost i pasivnost Tužilaštva u slučaju Višković politički motivisana te da je Gordana Tadić u Tužilaštvo uvela dvostruke standarde, po kojima se premijer RS-a ne hapsi čak ni nakon sumnjičenja za najteži oblik ratnih zločina, dok se bošnjački funkcioneri hapse i progone na osnovu klimavih indicija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...