RASPAD SISTEMA U CRNOJ GORI: Knežević hitno traži od Krivokapića da objasni zahtjeve Abazovića…

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da nije tačno da je iko iz Demokratskog fronta doveo u pitanje Zdravka Krivokapića kao mandatara.

  • Regija

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 0

„Nije tačno da je iko iz DF-a doveo u pitanje Zdravka Krivokapića kao mandatara, već tražimo da nam pojasni zahtjeve Dritana Abazovića, koji su, očigledno, ranije bili dogovoreni s Krivokapićem, u kojima traži sve ključne resore u Vladi, uključujući MUP, Upravu policije, ANB, Ministarstvo odbrane, Vojno-obavještajnu agenciju, Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo pravde. Kao i da DF ne može predlagati svoje najistaknutije srpske političare za članstvo u novoj vladi", naveo je Knežević u saopćenju.

Knežević je kazao da je DF spreman da odmah glasa za predsjednika Skupštine iz redova Demokrata i da potpiše kandidaturu za premijera i da, u krajnjem, da i manjinsku podršku novoj vladi.

"Samo ne pristajemo da budemo poniženi, ucijenjeni i reketirani. To nijesmo dozvolili ni odlazećem režimu, a nećemo ni potencijalnim koalicionim partnerima," naveo je u saopćenju Knežević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...