ROUHANI O EKONOMSKOM RATU S TRUMPOM: "Amerika nije mogla ni pretpostaviti da će joj se suprotstaviti..."

"...čak trinaest zemalja."

  • Ekonomija

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 0

Predsjednik Irana Hassan Rouhani kazao je kako je SAD sankcijama na dolar ušao u ekonomski rat s Teheranom te korištenjem mogućnosti bankarskog sistema i multinacionalnih ekonomskih institucija, javlja Anadolu Agency (AA).

Rouhani je za medije govorio nakon sastanak Vijeća ministara u Teheranu te kritizirao nove sankcije SAD-a Iranu.

Dodao je kako SAD ima za cilj zatvoriti sve ekonomske kanale Irana.

”Na kocki nisu sankcije nego ekonomski rat. Mi smo u ekonomskom ratu. Sjedinjene Američke Države su dolarima, bankarskim atkivnostima i mrežama te korištenjem finansija i multinacionalnih kompanija ušle u ekonomski rat s Iranom“, rekao je Rouhani.

Predsjednik Irana Rouhani dodao je kako SAD u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN) nije uspio u obnavljanju embarga na oružje. ”SAD nije pretpostavio da će mu se suprotstaviti 13 zemalja. Ovo je uspjeh i pobjeda Irana. Iran je, kao prije 40 godina, i danas ostvario veliku pravnu, političku i diplomatsku pobjedu“, mišljenja je Rouhani.

Rouhani se osvrnuo i na iransko-irački rat (1980 - 1988) te kazao kako je tadašnji lider Iraka Saddam Hussein napravio grešku u proračunu i da, vođenjem ekonomskog rata protiv Irana, SAD danas pravi istu grešku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...