DRAMATIČNO U PROZOR-RAMI: Zbog korone zatvorena jedna fabrika, zaraženo je…

U toku je stavljanje svih kontakata u izolaciju.

  • Vijesti

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 0

U općini Prozor-Rama zatvorena je tvornica "Rama-Tex", s ispostavom na Gračacu, jer je 16 radnica zaraženo koronavirusom, potvrdila je za Klix.ba direktorica Doma zdravlja u ovoj općini Mara Anđelić. "Prethodne sedmice smo imali dvije pacijentice koje su imale simptome i testirane su, s tim da jedna sedam dana nije bila na posla, a druga je bila tri dana prije testiranja. To je bio razlog da testiramo sve žene koje rade u toj tvornici. Od 25 testiranih, 15 ih je bilo pozitivno, što je objavila i Epidemiološka služba, a sada smo dobili još jedan nalaz, tako da je u pitanju 16 osoba", pojasnila je doktorica Anđelić.

Ističe da je u toku stavljanje svih kontakata u izolaciju.

"Kada su se pojavile prve pozitivne osobe, fabrika je dezinficirana i uvedene su neke mjere, ali to je, očito, bilo prekasno, vjerovatno zbog klimatizacije i svih okolnosti, tako da fabrika sada ide u potpuno zatvaranje. Osobe koje su negativne, idu u izolaciju kao i svi njihovi kontakti, a mi ćemo stanje pratiti i dalje“, kazala je Anđelić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...