EVOLUIRAO NEKAD; “SPREM'TE SE, SPREM'TE, ČETNICI”: Danas Vučić otkriva čari američkog kantri roka; "SWEET HOME ALABAMA" (VIDEO)

Specijalni izaslanik američkog predsjednika Donalda Trumpa za dijalog Beograda i Prištine Richard Grenell u posketi je Beogradu, gdje je došao s delegacijom DFC-a povodom otvaranja njihove kancelarije u Beogradu, a ugostio ih je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa zvaničnicima.

  • Regija

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 1

Da je od ideologije srpskog nacionalizma do ideologije globalizma pod hegemonijom SAD-a veoma tanka linija, dokaz su politički lik i djelo Aleksandra Vučića. Dok je nekada uz repertoar četničkih pjesama prijetio odmazdom američkom neprijatelju, danas, kada baštini protestantsku etiku, otkrio je čari američkog kantri roka.

Specijalni izaslanik američkog predsjednika Donalda Trumpa za dijalog Beograda i Prištine Richard Grenell u posketi je Beogradu, gdje je došao s delegacijom DFC-a povodom otvaranja njihove kancelarije u Beogradu, a ugostio ih je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa zvaničnicima.

Nakon toga, sinoć je održana i svečana večera na rijeci, a Grenell je objavio kratak video s opisom: "Srbi i Amerikanci pjevaju o Alabami, Zapadnoj Virdžiniji. Nevjerovatna večer."

Na snimcima koje je objavio specijalni predstavnik američkog predsjednika, može se čuti i da su dvije delegacije uživale u američkoj muzici, kantri hitu "Take me home, Country roads" i čuvenoj rok pjesmi "Sweet home Alabama".

Kako se može primijetiti, Vučić je pao u sevdah, jer je dogovorom s Amerikancima, prema svemu sudeći, osigurao sebi još neko vrijeme na vlasti, piše Direktno.rs.

Potom su članovi delegacija razmijenili poklone. Vučić je poklonio dvojici američkih zvaničnika kutije sa srpskim vinima, dok je od Grenella na poklon dobio knjigu "Bijela kuća kroz historiju".

- Hvala Richardu Grenellu na posvećenosti i dobrom poslu koji obavlja za ceo region. I hvala na divnom poklonu - poručio je Vučić na Instragram profilu "Buducnostsrbijeav".

Terevenka se nastavila do duboko u noć, a domaćini i gosti su koketirali sa poštivanjem socijalne distance. 

A zatim se Vučić pohvalio kako je od Trumpa dobio poklončić iz Camp Davida. Obradovao bi se on i plastičnoj flaši, svakako, i to predstavio kao nevjerovatan uspjeh srpske diplomatije i vlastiti.

I, eto, zaključujemo kako je Vučić, poput svetog Pavla na putu za Damask, doživio prosvjetljenje pa je od četničkog folklora prešao na jenkijevski. Evo kako je to nekada izgledalo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...