DODIK LETI, SANJA, DIŠE: Ono što je rekao o Trumpu i njegovoj percepciji Srba je van svake pameti

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je važno da se obraća američkom predsjedniku Donaldu Trumpu kako bi ga obavijestio o viđenjima važnih pitanja iz ugla manjeg bh. entiteta.

  • Politika

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 3

Govoreći o pismima koje je uputio Trumpu u nekoliko navrata, Dodik ističe da putem pisama pokušava američkom predsjedniku ili njegovim najbližim saradnicima da približi viđenja i stavove Republike Srpske, prenosi RTRS.

"Važno je da se direktno obraćam američkom predsjedniku i da ga obavijestim o nekim važnim pitanjima, jer postoji pogrešna percepcija koju su nametnuli muslimani putem svojih udruženja u Americi, klevećući i satanizujući Srbe", rekao je Dodik u intervjuu za MIS televiziju.

Dodik kaže da je njegova podrška Trumpu bazirana na činjenici što je predsjednik SAD-a u više navrata govorio da je njegova politika - politika nemiješanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja.

"Amerika nije odustala od uplitanja, ali to je zbog tog što sam Trump još nije uspio da nametne svoju politiku na unutrašnjem planu iz određenih razloga, između ostalog i zbog 'duboke države'", rekao je on.

Kada je riječ o izborima u SAD-u, Dodik je rekao da ne želi da se miješa i sugeriše Srbima u Americi za koga da glasaju, ali da je jasno da bi Srbima i RS-u odgovarala pozicija u kojoj Trump ostaje predsjednik.

Govoreći o pristupanju BiH inicijativi "mali Schengen", član Predsjedništva rekao je da vjeruje da će BiH u narednih 30 do 60 dana postati dio te inicijative.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...