"NE VIDIM NIKAKVE PROBLEME": Cikotić u Zvorniku odgovorio na optužbe za ratne zločine

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić rekao je danas da ne zna da Tužilaštvo BiH vodi istrage protiv njega.

  • Vijesti

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 0

"Ne znam za te optužnice ili istrage, i ne vidim nikakve probleme, ja radim svoj posao u skladu sa zakonom", rekao je Cikotić novinarima u Zvorniku komentarišući navode da se protiv njega vode istrage zbog ratnih zločina u Bugojnu i zloupotrebe položaja za vrijeme dok je bio ministar odbrane.

Na pitanje da li je Komisija za rješavanje žalbi u postupku sigurnosnih provjera počela s radom i imaju li svi članovi Komisije neophodnu dozvolu za pristup tajnim podacima s oznakom "vrlo tajno", Cikotić je rekao da misli da je ta komisija počela s radom, ali da neće raditi bez ispunjavanja svih zakonskih uslova.

Cikotić je dodao da svi članovi ove komsije imaju dozvole za pristup podacima pod oznakom "tajno" i "vrlo tajno" i da će u potpunosti raditi u skladu s odredbama zakona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...