REKORDNA KORONA-SVADBA: Zvali 350 ljudi, došlo 700, a sad ne mogu da prebroje zaražene (VIDEO)

Opštini je prijavljena proslava sa 350 ljudi, ali bilo ih je mnogo više.

  • Hronika

  • 23. Sep. 2020  24. Sep. 2020

  • 1

U austrijskoj opštini Šrems jedna turska svadba izazvala je klaster zaraze koronavirusom, čije tačne razmjere još nisu poznate.

Od samog početka, organizatori svadbe nisu bili pošteni prema opštinskim vlastima.

– Opštini je prijavljena proslava sa 350 ljudi, ali bilo ih je mnogo više – ističu iz Sanitetskog štaba Donje Austrije.

Za sada je 43 oboljelih registrovano s ove svadbe, a ne isključuje se da će broj znatno porasti.

Pretpostavlja se, naime, da je na svadbi bilo oko 700 gostiju. Predsjednik opštine Stefan Gruš optužio je porodice zbog nepoštivanja mjera.

– Nije bilo potpunog spiska gostiju. Sedam dana su nas lagali - kritikovao je on dodavši da je to usporilo trasiranje kontakata.

Zbog takvog ponašanja, bračnom paru prijeti prijava. Oštra kritika stigla je i od ministrice za integraciju Suzane Rab, koja je rekla da je neodgovorno u vremenu globalne pandemije organizovati tako velike proslave.

Isto tako poručuje da nije prihvatljivo da mladenci nisu željeli da u potpunosti sarađuju s vlastima.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...