VUČIĆU I DAČIĆU NEĆE BITI DOBRO: Još jedna evropska zemlja planira PRIZNATI KOSOVO!

"Prošle godine smo donijeli odluku da radimo s kosovskim pasošima. Sada su naš ambasador ovdje (Tirana) i ambasadori u drugim dijelovima svijeta dobili uputstva da priznaju ove pasoše i da ne ograničavaju putovanja", rekao je Bodnar.

  • Regija

  • 24. Sep. 2020  24. Sep. 2020

  • 0

Zamjenik ministra vanjskih poslova Ukrajine Vasil Bodnar upozorio je u intervjuu za RTV Ora na moguće priznavanje Kosova od zvaničnog Kijeva.

Prema ukrajinskom diplomati, ne bi trebalo praviti paralele između Kosova i Krima, jer su, po njemu, dvije potpuno različite stvari, prenosi "Kosovo online" pisanje "Gazete ekspres".

"Tradicionalno smo opredijeljeni za teritorijalni suverenitet zemlje. Ovo je naš princip. Ali, za nas ne postoji paralela između ta dva slučaja. To je zato što je slučaj Kosova jedno, a slučaja Krima drugo. U slučaju Kosova, imamo zemlju koju su priznale brojne države, a u slučaju Krima govorimo o teritoriji koju je Rusija nasilno zauzela. Dakle, nije jednostavna stvar", rekao je Bodnar.

"Prošle godine smo donijeli odluku da radimo s kosovskim pasošima. Sada su naš ambasador ovdje (Tirana) i ambasadori u drugim dijelovima svijeta dobili uputstva da priznaju ove pasoše i da ne ograničavaju putovanja. Možda polazeći od tako malih koraka možemo krenuti ka nekim rezultatima. Ne govorim o određenoj perspektivi, jer je naš formalni stav formalni stav. Dakle, s ovim slučajem moramo da se nosimo u okolnostima u kojima se nalazimo", rekao je Bodnar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...