ČOVIĆ U NOVIM PROBLEMIMA; PUCA: Odmetnuta šestorka iz Tomislavgrada neće VRATITI MANDATE; Poslali su mu i poruku…

Šarac, Galić, Baković, Batarilo i Tomić isključeni su iz HDZ-a BiH nakon što su podržali utemeljenje Općinskog odbora Hrvatskoga nacionalnog pomaka (HNP), čiji je osnivač, također, bivši član HDZ-a Ivan Vukadin.

  • Politika

  • 24. Sep. 2020  24. Sep. 2020

  • 0

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u novim je problemima, odmetnuta šestorka iz Tomislavgrada ne želi vratiti mandate ovoj stranci.

Stipan Šarac, Petar Galić, Ante Baković, Anita Batarilo, Mladen Šarić i Ivan Tomić poručili su, prenosi Bljesak.info, kako, u skladu s Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine, mandati pripadaju njima.

- Izborni zakon BiH je izričito jasan po ovome pitanju, jer u članku 1.9 jasno piše: Mandat pripada izabranom nosiocu mandata, a ne političkoj stranci, koaliciji ili listi nezavisnih kandidata koja ga je predložila na kandidatskoj listi. Mandat ne može prestati osim u zakonom predviđenim slučajevima - naveli su.

Podsjetimo, Šarac, Galić, Baković, Batarilo i Tomić isključeni su iz HDZ-a BiH nakon što su podržali utemeljenje Općinskog odbora Hrvatskoga nacionalnog pomaka (HNP), čiji je osnivač, također, bivši član HDZ-a Ivan Vukadin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...