RADI ŠTA HOĆE: Kao što je i najavila, GORDANA TADIĆ SE NIJE POJAVILA na saslušanju...

Privremena istražna komisija nije dobila odgovor na pisani dopis da ona dostavi termine za ispitivanje koji joj odgovaraju, kazao je Damir Arnaut, predsjedavajući ove komisije.

  • Vijesti

  • 24. Sep. 2020  24. Sep. 2020

  • 3

Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić nije se odazvala na svjedočenje pred Privremenom istražnom komisijom Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH. 

Iako je Komisija već tri puta pozivala Tadić na saslušanje, ona je svaki put obavijestila Komisiju da zbog ranije preuzetih obaveza nije u mogućnosti da pristupi sjednici i saslušanju.

Privremena istražna komisija nije dobila odgovor na pisani dopis da ona dostavi termine za ispitivanje koji joj odgovaraju, kazao  je Damir Arnaut, predsjedavajući ove komisije.

Komisija je usvojila zaključak da se Tadić pozove 30. septembra počevši od 12 sati, 1. oktobra počevši od 15 sati i u narednom mjesecu svaki dan da se pozove za svjedočenje.

Za četvrtak, 1. oktobra, zakazano je svjedočenje disciplinskog tužioca i njegovog zamjenika, a za 8. oktobra zakazano je svjedočenje Ranka Debevca, predsjednika Suda BiH, piše "Oslobođenje".

Predložen je zaključak da Privremena istražna komisija od Agencije za javne nabavke traži izvještaje o eventualnom traženju postupanja Tužilaštva BiH o kršenju Zakona o javnim nabavkama.

- Bilo bi dobro da se traže podaci je li i u kom obliku podnesen određeni broj izvještaja prema Tužilaštvu o kršenju Zakona o javnim nabavkama u ovoj godini - kazao je Branislav Borenović (PDP), član Komisije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...