DEMANTI DRUŠTVA "JOSEF LENTNER GMBH DEUTCHLAND": "Neistiniti su navodi da je gosp. Sead Džafić razgovarao s gosp. Hausamannom, te radi toga boravio u Minhenu...“

Demanti prenosimo u cijelosti.

  • Ekonomija

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

Iz kompanije "Josef Lentner GmbH Deutchland" uputili su demanti na vijest objavljenu 17. septembra 2020. godine na portalu "Slobodna Bosna" pod nazivom: "U KALESIJI GORI; KO ĆE U NAČELNIČKU FOTELJU?: U utrci dvojica uspješnih biznismena; Upućuju jedan drugome teške optužbe…".

Demanti prenosimo u cijelosti.

- Poštovani,

Obraćamo Vam se kao punomoćnici gdin. Mathias Mausmanna iz SR Njemačka i zakonskog zastupnika društva Josef Lentner GmbH Beutchland, koji su ovlastili ovu Zajedničku advokatsku kancelariju radi otklanjanja štete nanesene ugledu ovog fizičkog i pravnog lica iznošenjem ili prenošenjem izražavanja neistinitih činjenica sukladno odredbi čl.4tač, d. Zakona o kleveti FBiH („Službene novine FBiH“ broj: 19/03 od 13.05.2003. godine i broj 73/05 od 28.12.2005. godine, radi podnošenja demanta, zahtjevom za hitnu objavu istog, te u slučaju da se ne udovolji istom, u ime naših vlastodavaca nadležnom sudu podnesemo tužbu radi naknade štete zbog klevete.

Naime, na Vašem portalu www.slobodna-bosna.ba dana 17.09.2020. godine, objavljen je članak pod naslovom: „U KALESIJI GORI; KO ĆE U NAČELNIČKU FOTELJU?: U utrci dvojica uspješnih biznicmena; Upućuju jedan drugom teše optužbe... u kojem je iznesen niz neistinitih navoda, kako slijedi:

  • Neistiniti su navodi da je gosp. Sead Džafić razgovara sa gosp. Hausamannom, te radi toga boravio u Minhenu, kome je navodno nudio poslovnu saradnju;
  • Neistini su navodi da se takav sastanak u Minhenu uopće desio, te da je isti organizovao direktor i vlasnik firme „Spectrum Vision“ d.o.o. Kalesija, kao i što je neistina da je gosp. Džafić ikada tokom 2017. godine ili nakon toga nudio bilo kakvu saradnju gosp. Hausmannu i inostranom društvu Josef Lentner GmbH;
  • Neistiniti su navodi da je naš vlastodavac potraživao da navedenu aktuelnu dobit od 638,000,00 KM u 2018. godine knjigovođa firme Sućo d.o.o. Živinice proknjiži kao neostatak u kvalitetu i da je Suadu Bešliću saopštilo da želi nastaviti saradnju sa gosp. Seadom Džafićem;
  • Neistinit je navod da je gospodin Hausmann na letu Sarajevo – Minhen pitao Suada Bešlića „zašto mi (naša firma) plaćamo radnike 1.000,00 KM, a načelnik općine Kalesija 300,00 KM“?

Veći dio teksta predstavlja izražavanje koje sadrži obilježja klevete shodno odredbama člana 4. Tačka d) Zakona o zaštiti od klevete FBiH, zbog čega je našem vlastodavcu nanesena šteta.

Naš vlastodavac odgovorno tvrdi da se sa gospodinom Džafić Seadom nije nikada sastao u Minhenu i razgovarao na temu međusobne posovne saradnje.

Neistine iznesene u navedenom članku direktno utiču na ugled i čast naših vlastodavaca-klijenata, radi čega isti trpe duševnu bol i materijalnu štetu.

Koristimo priliku da vas upozorimo na zabranu upotrebe podataka bez pisanog ovlaštenja, a koji se odnose na gosp. Mathias Hausmanna i firme Josef Lentner GmbH Detschland.

Imajući u vidu naprijed navedeno, hitno zahtijevamo da se ovaj demant objavi u roku od 24 sata od prijema, zajedno sa izvinjenjem vlastodavcima-klijentima gosp. Mathias Hausmann i firmi Josef Lentner GmbH Deutschland, te da se trajno ukloni predmetni članak na Vašem portalu od 17.09.2020. godine.

S poštovanjem!

U Tuzli, 24.09.2020. godine                                                        Matias Hausmann i Josef Lentner GmbH
                                                                                                         po punomoćnicima

                                                                                                         Kenanu Elezoviću i Mirzi Dževdetbegoviću
                                                                                                         advokatima iz Tuzle

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...