ISPOVIJESTI OČEVIDACA TRAGIČNOG PADA AVIONA: "Počela sam jaukati, klecale su mi i ruke i noge, srušio se ispred mog..."

Avion se srušio u dvorište Vitomira Tanaskovića, koji je zbog povreda smješten u bolnicu.

  • Hronika

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 3

Avion MiG-21 Vojske Srbije srušio se jutros oko 9 sati u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika. Još nema zvaničnih informacija o ovoj nesreći, a svjedoci tragedije donose detalje. Mnogi su još uznemireni i u šoku.

- Izašla sam na tarasu, da vidim šta se dešava. Vidjela sam avion okrenut vrhom prema zemlji kako se vrti i pada, onda je udario u zemlju. Nakon toga, vidim stravičan prizor, dim, vatru i razmišljam gdje ću sada - kazala je Anđelija Krstić, jedan od svjedoka pada aviona.

- Avion je pao u dvorište Vitomira Tanaskovića, to je moj djever, koji je povrijeđen, u Loznici je na hirurgiji - dodaje ona.

Dok su neki odmah otišli na mjesto nesreće da vide šta se dogodilo, drugi su od straha ostali skamenjeni, prenosi "Oslobođenje".

- Bila sam u kući i čula buku, vidjela sam avion kojem je otpalo krilo i koji pada iza komšijine kuće. Počela sam jaukati, to je jeziv prizor, klecale su mi i ruke i noge. Osjećala sam strah, grozan osjećaj - kazala je žena koja je bila očevidac pada aviona.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...