VRHOVNI SUD RS-a POTVRDIO: Odobašiću pet godina zatvora zbog podvođenja maloljetnice

Tako je u potpunosti potvrđena prvostepena presuda, koju je izrekao Okružni sud Banja Luka.

  • Hronika

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

Vrhovni sud RS-a potvrdio je Mehmedu Odobašiću presudu i pravosnažno ga osudio na pet godina robije zbog podvođenja maloljetnice.

Kako je potvrđeno za "Nezavisne", Odobašiću je presuda izrečena nakon što je Vijeće Vrhovnog suda RS-a kao neosnovane odbilo žalbe odbrane i Tužilaštva u ovom slučaju.

Tako je u potpunosti potvrđena prvostepena presuda koju je izrekao Okružni sud u Banjoj Luci.

Okružni sud Banja Luka osudio je lani Odobašića na pet godina robije za trgovinu maloljetnom osobom. Prema presudi, maloljetnicu je navodio na pružanje seksualnih usluga drugim osobama, a za sebe stjecao novčanu korist.

Radi zaštite maloljetne žrtve, detalji presude nisu poznati, a suđenje je bilo zatvoreno za javnost.

Također, osim zatvorske kazne, Odobašić je dužan žrtvi isplatiti odštetu od 7.500 KM.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...