HRVATSKI DESNIČARI I DANAS BRUTALNO NAPALI KATARINU PEOVIĆ: Presudu za udruženi zločinački poduhvat nazvali obmanom i "iskrivljavanjem povijesnih činjenica"

Zajednica utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" oštro je osudila napad saborske zastupnice Katarine Peović na prvog hrvatskog predsjednika. Podsjetimo, Peović se jučer u Saboru usprotivila prijedlogu da novo Sveučilište obrane i nacionalne sigurnosti nosi ime prvog hrvatskog predsjednika, s obrazloženjem da je Međunarodni krivični sud utvrdio da je Tuđman učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu. Mario Kapulica u saopćenju Zajednice ističe da je navedena tvrdnja "zlobna i skandalozna obmana", prenosi "Večernji list".

  • Regija

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

- Ako se već upustila u komentar o politici dr. Franje Tuđmana prema Bosni i Hercegovini, umjesto da snažno istakne svu presudnu pomoć koju je Republika Hrvatska dala susjednoj državi, od podrške međunarodnom priznanju, pomoći u obrani od srbijanske agresije, zbrinjavanju stotina tisuća izbjeglica, sprečavanju novog genocida nad civilima bihaćke enklave do nanošenja vojnog poraza agresoru, ona se odlučila na iznošenje zlobne obmane. Od saborskih zastupnika hrvatski građani s pravom očekuju da, čak i kada se ne mogu identificirati sa samostalnom Hrvatskom, iznose cjelovite informacije, a ne da se upuštaju u nečasnu radnju njihova iskrivljavanja.

Svjesno iznoseći obmanu, zastupnica Peović pokušala je hrvatsku javnost dovesti u zabludu o stvarnoj povijesnoj ulozi dr. Franje Tuđmana. Od prvaka hrvatskih političkih stranaka, pa makar se radilo i o onima koje više ili manje uvijeno pozivaju na uskrsnuće davno poraženih zločinačkih ideologija, hrvatski građani očekuju nove i korisne prijedloge te ideje, a ne iskrivljavanje povijesnih činjenica.

Nažalost, politika koja se protivi Tuđmanu i onome što on predstavlja za cjelokupni hrvatski narod još živi kroz marginalne političke skupine ekstremno lijeve provenijencije, zamaskirane u šire političke platforme, poput zastupnice Peović iz grupacije Možemo, iz koje, potrebno je istaknuti, najavljuju i vraćanje Titova imena nekim zagrebačkim trgovima. Tako se zeleno-lijeva koalicija pretvara u radikalnog i crvenog zastupnika planova kojima se željelo spriječiti uspostavu samostalne hrvatske države.

Republika je Hrvatska, unatoč takvim nastojanjima, u tridesetoj godini svog osamostaljenja uspješna, snažna i stabilna država, članica EU i NATO saveza. Možda je baš to zastupnici Peović najveća kazna. Živjeti u Tuđmanovoj Hrvatskoj – poručuju iz Zajednice utemeljitelja HDZ-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...