ŠTO VEĆI ZLOČINAC, TO VEĆE POČASTI: U ovoj općini već su predložili da jedna ulica nosi ime po Krajišniku

Načelnik opštine Pale Boško Јugović predložio je na današnjoj sjednici Skupštine opštine da jedna od paljanskih ulica nosi ime ratnog zločinca Momčila Krajišnika.

  • Mini market

  • 25. Sep. 2020  26. Sep. 2020

  • 2

Јugović je rekao da će to Skupština prihvatiti kao inicijativu, a da bi komisija i odbornici predložili koja bi to ulica bila.

"To će sigurno biti odlučeno na nekoj od narednih sjednica", dodao je Јugović.

Krajišnik je u septembru 2006. godine pred Haškim tribunalom proglašen krivim za zločine protiv čovječnosti i osuđen na 20 godina zatvora.

Nakon što je odležao dvije trećine kazne, pušten je na slobodu 30. aprila 2013. godine.

Haški osuđenik i ratni zločinac Momčilo Krajišnik umro je 15. septembra od posljedica infekcije COVID-19 na klinici u Banjoj Luci.

Umro je u dobi od 75. godina, a na respiratoru je proveo nešto više od dvije sedmice.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...