DRSKI I GLUPI: Državljani BiH krali traktore i prodavali ih na internetu; Uhapšeni su tako što...

Državljani BiH imaju 21, 42 i 54 godine.

  • Hronika

  • 26. Sep. 2020  26. Sep. 2020

  • 1

Samo nekoliko dana nakon što je traktor s vitlom ukraden u šumskom radniku u austrijskom Strasburgu, 30-godišnjak je svoj radni alat otkrio na prodajnoj platformi na internetu.

Uslijedila je istraga Državne kancelarije kriminalističke policije Austrije i policije Strasburga, koja je dovela do hapšenja trojice državljana BiH od 21, 42 i 54 godine.

Utvrđeno je da su drski lopovi prethodno ukrali još dva traktora u spomenutom gradu. Jedan traktor pronađen je u šumskom području, drugi u garaži u Klagenfurtu, gdje su počinioci, također, demontirali vitlo i ponudili ga na internetu. Uhapšeni državljani BiH sada su u pritvoru, piše Radio Sarajevo.

Oni se sumnjiče da su ukrali prvi traktor parkiran blizu ivice šume, uključujući vitlo, u noći sa 7. na 8. septembra u Strasburgu. Traktor su dovezli u unajmljenu garažu u okrugu Klagenfurt kako bi vitlo demontirali. Potom su traktor vratili u šumu, a vitlo prodali za nekoliko hiljada eura 32-godišnjaku iz okruga Zell am See. Vitlo su prodali putem internet platforme, gdje ga je otkrio bivši vlasnik.

U noći sa 16. na 17. septembra u Strasburgu su ukradena još dva traktora i vitla, koja su demontirana u unajmljenoj garaži. Kada su trojica bh. državljana ponovo ponudila vitla 32-godišnjaku iz Zell am Seea, on je još jednom pokazao interes za kupovinu.

U međuvremenu su svi traktori vraćeni vlasnicima. Osumnjičeni su nakon prvih ispitivanja dovedeni u zatvor u Klagenfurtu. Sada traje istraga o mogućim drugim krađama. Trojica državljana BiH bit će prijavljena javnom tužilaštvu u Klagenfurtu nakon završetka istrage.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...