MILORAD DODIK, SPADALO I PROPADALO: U Srbiji urlao - "Živio američki narod", iako je na "crnoj listi" SAD-a; Najavio novi praznik u RS...

Zanimljivo je da se Dodik sve češće pojavljuje u ime Republike Srpske, a obavlja najvišu funkciju u BiH, čime najozbiljnije ugrožava postojanje institucija Republike Srpske, koje su ustavna kategorija.

  • Politika

  • 26. Sep. 2020  26. Sep. 2020

  • 5

"Od naredne godine, RS će imati još jedan praznik", saopćio je danas član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, navodeći da će to biti jedno selo kod Doboja, gdje su Srbi u Drugom svjetskom ratu spasili američke pilote.

On je ovo najavio tokom obraćanja na obilježavanju spašavanja savezničkih pilota u akciji "Halyard" u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca, gdje je bio prisutan i vrh Srbije sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Ovakvu manifestaciju najavio je od naredne godine i u RS-u, kod Doboja.

"Ovaj narod se mnogo odricao da bi pomogao savezničkim pilotima. Ovaj vazdušni most je spojio Pranjane i Doboj u RS-u, i zato ćemo sljedeće godine i mi održavati manifestacije u čast tim velikim događajima", istaknuo je Dodik tokom obraćanja na obilježavanju 76 godina od operacije "Halyard", najveće akcije spašavanja oborenih američkih i savezničkih pilota.

Dodik je govorio o dobrim odnosima američkog i srpskog naroda, posebno ističući nedavni sporazum koji je predsjednik Srbije potpisao u Washingtonu i poboljšanju odnosa sa SAD-om.

Svoje obraćanje Dodik je završio riječima: "Živio srpski narod! Živio američki narod!" Podsjetimo da se Dodik nalazi na američkoj "crnoj listi" zbog opstrukcije Dejtonskog sporazuma.

Zanimljivo je da se Dodik sve češće pojavljuje u ime RS-a, a obavlja najvišu funkciju u BiH, čime najozbiljnije ugrožava postojanje institucija RS-a, koje su ustavna kategorija. 

(SB/BN TV) 

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...