OŠTRA KOMŠIĆEVA REAKCIJA: "Pozivam Čovića i Dodika da Srbe i Hrvate prestanu tretirati kao stoku, za koju misle da je mogu uvoditi i izvoditi iz..."

Komšić je poručio da su Dodikove i Čovićeve deklaracije o razbijanju BiH izraz protivljenja presudama iz Strasbourga.

  • Politika

  • 26. Sep. 2020  26. Sep. 2020

  • 16

"Implementacije presuda Evropskog suda za ljudska prava neminovno vode ka definisanju Bosne i Hercegovine kao građanske države. Naše zalaganje za Bosnu i Hercegovinu kao građansku državu u potpunosti je u korelaciji s tim presudama.

To što se te presude ne sviđaju Dodiku i Čoviću, jer oni imaju drugačije vizije, nije naš nego njihov problem i oni nemaju problem s nama nego s evropskim i civilizacijskim vrijednostima. Njihove eventualne deklaracije nikoga ne obavezuju na bilo šta niti su oni ekskluzivni predstavnici Srba i Hrvata.

Uostalom, pozivam ih da Srbe i Hrvate prestanu tretirati kao stoku, za koju misle da je mogu uvoditi i izvoditi iz države Bosne i Hercegovine. Posljednji put kada su neki imali iluzije da se narodi mogu izvoditi iz države u državu, cijela stvar se završila tragično. Žalosno je i da su 25 godina poslije Dodik i Čović zagovarači takvih politika", rekao je Komšić.

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...