MEKTIĆ REKAO ONO ŠTO ZNA ČITAVA DRŽAVA: "Poslanici i ministri nisu zaslužili plate; Ispada da BiH nije potreban Parlament"

Dragan Mektić, poslanik SDS u Parlamentarnoj skupštini BiH, izjavio je da ni parlamentarci ni funkcioneri u Savjetu ministara BiH ne bi trebalo da primaju plate, jer od početka mandata nije usvojen nijedan reformski zakon.

  • Politika

  • 27. Sep. 2020  27. Sep. 2020

  • 1

"Mi u Parlamentu BiH raspravljamo o trivijalnim, nevažnim, nebitnim stvarima, ne radimo ništa smisleno, a izuzetno skupo koštamo građane BiH. Ispada da Bosni i Hercegovani, u ovakvoj situaciji, Parlament nije ni potreban, pa zašto onda da se sastajemo", rekao je Mektić za televiziju N1 i izazvao brojne komentare.

Mektić za Srpskainfo poručuje da stoji iza svake svoje riječi i da će sve to ponoviti na sljedećoj sjednici Parlamenta.

"Predložiću da se više ne sastajemo, jer to nema nikakvog smisla. Evropska komisija od nas traži da provedemo 14 reformi, što znači da bismo trebali usvojiti niz reformskih zakona, a Savjet ministara BiH nam nije uputio nijedan cjelovit prijedlog reformskog zakona, nijednu refromsku odluku. Šta mi onda, uopšte radimo", pita Mektić.

Dodaje da je otkako je, u decembru prošle godine, formiran Savjet ministara BiH, prošlo skoro godinu dana i “tri puta po sto dana”, a u proceduru nije upućen nijedan zakon.

Na pitanje da li bi pristao da ostane bez plate, Mektić je odgovorio da bi, ali da nisu u pitanju samo plate.

"Zakazuju sjednice tek reda radi, samo da bi se reklo da se, kao, nešto radi. A koliko košta svaka sjednica, koliko tu ima troškova, to su ozbiljne pare, a građani ništa od toga nemaju", kaže Mektić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...