SVAKA ČAST; "IMA GLUMACA KOJI SU TALENTI, ALI NISU LIČNOSTI": Ovi umjetnici igraju u beogradskoj predstavi "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo", autora Zlatka Pakovića

Riječ je o glumcima: Katarini Jovanović, Borisu Milivojeviću, Ivanu Jevtoviću, Vahidu Džankoviću i Andreji Kargačin.

  • Kultura

  • 27. Sep. 2020  27. Sep. 2020

  • 1

Pozorišna predstava Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo izvedena je u četvrtak navečer u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.

Autor i reditelj predstave Zlatko Paković, prenijela je Al Jazeera Balkans, rekao je ranije u četvrtak kako ima glumaca i glumica koji su talenti, ali nisu ličnosti i da je ozbiljan rediteljski zadatak bio stvoriti ansambl.

A riječ je o glumcima: Katarini Jovanović, Borisu Milivojeviću, Ivanu Jevtoviću, Vahidu Džankoviću i Andreji Kargačin.

Svi oni imali su višestruke uloge.

Od članova porodice Bećković, koja je u paradigmatičnom i realnom smislu inspirisala na genocide i zločine, do majki Srebrenice i žrtava zločina koje je počinila srpska strana u ratu, a koji saosećaju sa porodicama ubijenih pripadnika srpske vojske i upravo srpske strane, jer su, tokom skrivanja zločinca, Ratka Mladića, brutalno ubijeni.

A ubijeni su slučajno vidjeli ovog najvećeg balkanskog krvnika, od kasarne u Topčideru do one u Leskovcu. „Zlikovci i svoje ubijaju“, jedna od replika koje su u predstavi izgovorile žrtve genocida. „Da bog da im se ruka osušila“.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...