NEOBJAŠNJIVO PONIŽENJE BAYERNA: Hoffenheim pregazio Bavarce; Zabio i Bičakčić (VIDEO)

Fudbaleri Hoffenheima danas su u odličnom meču pobijedili Bayern sa 4:1 u okviru drugog kola Bundeslige.

  • Sport

  • 27. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Domaći su fantastično počeli utakmicu i već u 16. minuti uspjeli su da dođu do gola. Geiger je odlično izveo korner, a najviši u kaznenom prostoru gostiju bio je bh. reprezentativac Ermin Bičakčić koji pogađa za 1:0.

 

Hoffenheim se nije na tome zaustavio i samo osam minuta kasnije bilo je 2:0. Pavard je napravio veliku grešku i uposlio je Dabbura koji izlazi sam ispred Neuera i odlično ga lobuje za 2:0.

U 36. minuti nevjerovatan detalj na meču. Bičakčić je ostao ležati na zemlji jer se žalio na povredu, a domaći su tražili od igrača Bayerna da izbace loptu. No, oni to nisu uradili i lopta na kraju dolazi do Kimmicha koji odlično pogađa za 2:1, ali je dobio salvu zvižduka.

 

Nažalost, čini se da je Bičakčić teže povrijeđen jer je odmah napustio igru. To će sigurno biti veliki problem za Dušana Bajevića pred meč baraža koji nas očekuje 8. oktobra.

U drugom poluvremenu očekivalo se da će Bayern silovito krenuti po preokret i to se desilo. Flick je ubacio u igru Lewandowskoj i Goretzku, ali se rezultat nije mijenjao. Bayern je imao nekoliko sjajnih šansi za gol, no Hoffenheim je preživio.

Domaći su kako to biva u fudbalu kaznili Bavarce za promašaje. U 77. minuti u centru pažnje bio je Andrej Kramarić koji sjajno pogodio za 3:1, a u sudijskoj nadoknadi je iz penala postavio konačnih 4:1.

Hoffenheim je trenutno prvi sa šest bodova, dok je Bayern šesti s tri boda.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...