KAKAV POSLOVNI SLOM: Nakon kupovine kablovskih operatera u BiH i Srbiji, DUG "Telekoma Srbija" narastao je na vrtoglavih...

Nakon serije preuzimanja kablovskih operatera, neto dug kompanije dostigao je na kraju 2019. godine 1,15 milijardi eura.

  • Ekonomija

  • 27. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Kompanija Telekom Srbija emitovala je svoje prve korporativne obveznice u iznosu od 23,5 milijardi dinara (oko 200 miliona eura).  Narodna banka Srbije saopćila je da je Telekom Srbija to učinio u skladu sa odlukom Skupštine akcionara donijetom 15. septembra, piše biznisinfo.ba.

Obveznice su emitovane sa rokom dospijeća od pet godina i po kamatnoj (kuponskoj) stopi ispod 4 posto. U obrazloženju odluke navedeno je da se obveznice izdaju “s ciljem finansiranja poslovnih potreba kompanije, uključujući refinansiranje postojećih finansijskih obaveza i finansiranje unapređenja poslovnih aktivnosti”.

Nakon serije preuzimanja kablovskih operatera neto dug kompanije je na kraju 2019. godine dostigao 1,15 milijardi eura.

BiznisInfo podsjeća da je Telekom Srbija vlasnik banjalučkog Mtela, koji je i u BiH u posljednje vrijeme proveo seriju akvizicija, odnosno preuzimanja drugih kompanija. Preuzeli su bh. kompanije Blicnet, Telrad net, Elta Kabel i Financ, a odranije je u njihovom sastavu sarajevski Logosoft.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...