TAKAV ZLOČIN SE NE PAMTI: Prošlo je 28 godina od masakra na mezarju u Boljakovom Potoku...

Delegacija Kantona Sarajevo danas će položiti cvijeće na mjesto masakra na mjesnom mezarju u naselju Boljakov Potok, u blizini Osnovne škole "Umihana Ćuvidina".

  • Društvo

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Prije 28 godina, za vrijeme dženaze Fatimi Jusić, na to mezarje ispaljene su s agresorskih položaja dvije granate, od kojih je jedna pala među okupljene građane. Od njenog rasprskavajućeg djelovanja ubijeno je devet, a ranjeno 20 naših sugrađana.

Ubijeni su: Asim Cvrk, Meho Čakarić, Alija Čaušević, Imšir Kerla, Mustafa Karajčić, Ibrahim Šehović, Ramo Veljan te dvije N. N. muške osobe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...