NEZAPAMĆENO NEVRIJEME POHARALO DALMACIJU: Pogledajte apokaliptične snimke iz Splita i s otoka Komiže... (VIDEO)

Sinoć je jak vjetar puhao širom Dalmacije, a bilo je i većih oborina.

  • Hronika

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Kako je to izgledalo u Splitu, zabilježio je portal DalmacijaDanas.

Kako su napisali, u Splitu su u 23 sata zabilježeni udari oštrog vjetra od 101 kilometar na sat, a prosjek vjetra na DHMZ stanici  na Marjanu dosegao je 19 metara u sekundi. Član Crometeo tima objavio je video snimljen uz obalu od Rive do Bačvica.

"U Splitu je osjećaj kao da je stigao tropski ciklon: potop uz olujno jugo", napisali su iz Crometea na svojoj Facebook stranici uz video Sebastiana Galića.

Kod posljednjeg nevremena bujične vode su nanijele oko pola metra materijala na cestu pa su morale intervenirati dežurne službe, objavila je DalmacijaDanas.

Na Komiži je zabilježena bujica.

Jugo je sinoć na Svetom Juri na Biokovu imalo orkanske udare do 129 kilometara na sat. Na Palagruži i Lastovu puhalo je oštro s udarima do 118, odnosno 108 kilometara na sat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...