TAKO MLAD, A VEĆ DODIK: Lažni Bošnjak Denis Šulić napao SDA zbog unitarizma!

Predsjednik Mladih socijaldemokrata (organizacija mladih SNSD-a) Denis Šulić i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) iz reda bošnjačkog naroda izjavio je za Srnu da, kad god SDA govori o ratu, svaki građanin se prisjeti izjave Alije Izetbegovića da je spreman žrtvovati mir za BiH i svaki građanin BiH osjeti nemir znajući da je Izetbegović taj svoj naum i realizirao.

  • Mini market

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 8

– Osjećaj koji se javlja kod mladih kada SDA ponovo spominje rat je nešto što najviše tjera ljude iz ove zemlje, jer mnogi mladi kažu da ne žele da im djeca rastu u zemlji nesigurnosti, a nesigurnost svojim izjavama, politikom i postupcima izaziva SDA, koja se još nije odrekla iluzije o unitarnoj državi – istaknuo je Šulić.

Upitan da prokomentira poziv Asocijacije mladih SDA upućen predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku “da vrati oduzeta prava Bošnjacima i Hrvatima u Republici Srpskoj”, Šulić je rekao da je optuživanje Milorada Dodika i Republike Srpske za kršenje prava povratnika više nego zlonamjerno, posebno kada te optužbe dolaze iz Sarajeva, u kojem je broj povratnika minimalan, a i taj minimalan broj povratnika svaki dan ne živi, već preživljava povratnički život.

– Ukoliko se izuzmu općine Drvar, Grahovo, Glamoč i Bosanski Petrovac, u kojima povratnici žive zahvaljujući izravnom kontaktu s društvenim sustavom Republike Srpske, FBiH se trenutno može više nazvati zemljom migranata nego zemljom onih koji su generacijama tamo živjeli, bili protjerani devedesetih godina, a u ovom se razdoblju pokušali vratiti na svoja stoljetna ognjišta – konstatirao je Šulić.

Za razliku od FBiH, barem kako je rekao predsjednik MSD, povratnici u Republiku Srpsku, koja je prva provela proces vraćanja imovine, dijele iste probleme i perspektive kao i svi drugi građani.

– U RS-u nema incidenata koji su orijentirani prema povratnicima i RS svima pruža jednake mogućnosti. Preporuka za mlade SDA, koji su optužili predsjednika Dodika i RS za loš status povratnika, je da usporede rezultate popisa stanovništva iz 1991. s rezultatima posljednjeg popisa i u njima će naći odgovor na pitanje ko više poštuje povratnike RS ili susjedna FBiH – naveo je Šulić.

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...