IZETBEGOVIĆ I ČOVIĆ VEČERAS U ZAGREBU SA PLENKOVIĆEM: Na sastanku će se pojaviti i ministrica Turković, ali i…

Sastanak dolazi nakon što su odnosi dvije zemlje dodatno zategnuti zbog odlaska lidera SNSD-a Milorada Dodika na sastanak sa Plenkovićem i predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem. 

  • Politika

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 17

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primit će večeras u Zagrebu lidere SDA i HDZ-a Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

Kako je potvrđeno, sastanak počinje u 19 sati u Banskim dvorima, a osim članova Doma naroda BiH i lidera dvije stranke, prisustvovat će mu i ministri vanjskih poslova dvije države Bisera Turković i Goran Grlić Radman.

Sastanak dolazi nakon što su odnosi dvije zemlje dodatno zategnuti zbog odlaska lidera SNSD-a Milorada Dodika na sastanak sa Plenkovićem i predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, javlja N1.

Lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je prošle sedmice da je Andrej Plenković "cijenjen i ima dobru poziciju u krugovima utjecajnih EU političara, ali podržavanje zahtjeva HDZ-a BiH koji su suprotstavljeni evropskim standardima i presudama Evropskog suda za ljudska prava neće dobiti podršku i moglo bi i njegovom autoritetu i ugledu nanijeti štetu".

Kako je naveo, Plenković dobro poznaje evropske standarde i uvjeren je da može odigrati važnu i pozitivnu ulogu u popravku odnosa Hrvatske i BiH, odnosno Bošnjaka i Hrvata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...