TURSKA JE U KAVKASKOM SUKOBU ODABRALA STRANU: A sada se konačno oglasila i Rusija; Moskva i Ankara su u...

Zvanična Moskva zatražila od Armenije i Azerbejdžana hitnu obustavu vatre.

  • Svijet

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

"Pozivamo sve aktere, i unutrašnje, kao i vanjske, da pokažu maksimalnu uzdržanost i na terenu i u međusobnoj komunikaciji.

Neophodna je maksimalna opreznost kako bi se postigao momentalan prekid vatre i vraćanje za pregovarački sto", naveo je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Andrej Rudenko.

Komentarišući sukob između Azerbejdžana i Armenije u oblasti Nagorno-Karabah, koji je ušao u drugi dan, portparol Kremlja Dimitrij Peskov izjavio je, prenose agencije, da je Moskva u bliskom kontaktu s Ankarom zbog tenzija u regionu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...