"VRUĆICA" U ZIMOVALIŠTU: Evo ko će kupiti hotel “Bistrica” na Jahorini

Upravni odbor Zdravstveno-turističkog centra (ZTC) “Banja Vrućica” iz Teslića odlučio je da kupi hotel “Bistrica” na Jahorini, koji je zatvoren ove godine nakon što je “Batagon International” odustao od rekonstrukcije hotela.

  • Ekonomija

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Odluka o kupovini hotela „Bistrica“ donesena je na sjednici Upravnog odbora “Banje Vrućice” u petak.

Istovremeno je donesena i Odluka o izboru dobavljača kreditnog zaduženja ZTC “Banja Vrućica”, u kojoj je prihvaćena ponuda Sberbanke Banja Luka.

“Batagon” je hotel “Bistrica” kupio 26. novembra 2018. godine za 5,98 miliona KM.

Prilikom oglašavanja prodaje, bilo je definisano da kupac, između ostalog, mora dokazati da ima najmanje 30 miliona KM na računu za ulaganje u hotel „Bistrica“ i da dostavi izjavu da neće mijenjati namjenu hotela u narednih pet godina.

Međutim, „Batagon“ je prošle godine objavio da će hotel „Bistrica“ raditi i ljetnu i zimsku sezonu, što je značilo da rekonstrukcije neće biti.

U aprilu ove godine, “Batagon” je otpustio radnike hotela.

(Capital.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...