HRVATSKA ULICA U BEOGRADU OD DANAS VIŠE NE POSTOJI: "Sa zadovoljstvom smo je preimenovali"

"U našem glavnom gradu ulice bi trebali imati oni gradove i one zemlje koje poštuju Beograd", smatra Vesić.

  • Regija

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, uprkos formalnoj funkciji de facto prvi čovjek glavnog grada Srbije, na svom Facebook profilu u ponedjeljak je obavijestio javnost da je, "na inicijativu građana", Hrvatska ulica u beogradskom naselju Kotež preimenovana u Ulicu glinskih žrtava 1941. godine.

Vesić je u svojoj objavi poručio da u glavnom gradu Srbije "ulicu trebaju imati oni gradovi i zemlje koji poštuju Beograd i imaju Beogradsku ulicu".

- Veliko mi je zadovoljstvo što je Skupština grada Beograda prihvatila inicijativu građana da se Hrvatska ulica u Kotežu preimenuje u Ulicu glinskih žrtava 1941. godine - napisao je Vesić.

U nastavku je objasnio zašto je Hrvatska ulica preimenovana i na koji događaj bi sada trebala podsjećati Beograđane.

- U Glini se dogodio stravičan zločin, kada su ljudi zaklani u crkvi, jedan od najstrašnijih u Drugom svjetskom ratu, kao i da su hrvatske vlasti spomen-dom, koji je poslije rata izgrađen na kosturnici, preimenovale u Hrvatski dom - napisao je Vesić.

- U našem glavnom gradu ulice bi trebali imati oni gradove i one zemlje koje poštuju Beograd i imaju Beogradsku ulicu - zaključio je zamjenik beogradskog gradonačelnika, nekadašnji dugogodišnji bliski saradnik Zorana Đinđića, koji je brzo nakon dolaska Aleksandra Vučića promijenio kaput i postao jedan od vodećih 'jastrebova' njegovog SNS-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...