U BANSKIM DVORIMA: Počeo sastanak Izetbegovića i Plenkovića

U Zagrebu je počeo sastanak hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

  • Vijesti

  • 28. Sep. 2020  

  • 4

Sastanku prisustvuju i hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

Ranije danas Plenković je izjavio kako je važno razgovarati s predstavnicima svih naroda u Bosni i Hercegovini.

"Mi imamo kontinuirani dijalog s predstavnicima naroda BiH već duže vremena. Mislim da je važno da otvaramo komunikaciju sa svim narodima u BiH. Gospodin Izetbegović je vrlo utjecajan čovjek, osobito kao čelnik SDA. Današnjim posjetom nastavljamo dijalog i o budućnosti BiH, položaju Hrvata, određenim zakonskim rješenjima, ravnopravnošću, tu mislim prije svega na izborni zakon", rekao je Plenković.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...