JE LI OVO DAČIĆ NAJAVIO RAT BiH: "Ovi ajatolasi iz Sarajeva sada govore Azerbejdžan; Pa, kako vas nije sramota, đubrad jedna”

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, funkcioner SDA, glasao je prošle sedmice na sjednici Predsjedništva BiH da ta država prizna nezavisnost Kosova.

  • Politika

  • 29. Sep. 2020  29. Sep. 2020

  • 15

Ministar vanjskih poslova kritikovao je večeras lidere Bošnjaka iz BiH, jer se zalažu za nezavisnost Kosova, a podržavaju teritorijalni integritet Azerbejdžana.

Azerbejdžan je u sukobu s armenskim separatistima u oblasti Nagorno-Karabah.

"Ovi ajatolasi iz Sarajeva sada govore Azerbejdžan, Nagorno-Karabah, teritorijalni integritet. Pa, kako te nije sramota, đubre jedno, a zalažeš se za priznanje Kosova? Gde su tu principi", rekao je Dačić na televiziji Happy.

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je jučer da armenska strana snosi punu odgovornost za izbijanje sukoba u oblasti Nagorno-Karabah, čime je direktno podržao Baku u sukobu s Jerevanom oko te armenske enklave u Azerbejdžanu.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, funkcioner SDA, glasao je prošle sedmice na sjednici Predsedništva BiH da ta država prizna nezavisnost Kosova, piše B92.

Dačić je večeras upitao i "da li Evropa i SAD misle da će Srbija da dozvoli da bude džamahirija" na Balkanu i ocijenio kao "istorijski" dogovor Srba i Hrvata u BiH.

On je kazao i da Srbi ne umije da predstave sebe kao žrtve.

"Umjesto da mi kažemo da su Srbi u BiH žrtve muslimanskog nacionalizma i vjerskog fanatizma, ispada da smo mi glavni problem za BiH", naveo je Dačić.

Dačić je rekao da je burno reagovao i kada je austrijski kancelar Sebastian Kurtz bio u Beogradu i da se zbog toga predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "malo naljutio" na njega.

"Rekao sam mu: 'Kako vas nije sramota, zabranjuješ džamije u Beču, a hoćeš ih ovde kod nas.' On se zalaže za članstvo Kosova u Intrepolu i došao je tu, bio sam veoma nervozan, šta da radim", rekao je šef srpske diplomatije.

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...