POSTAJE OZBILJNO, I MERKEL PRIPREMA IZUZETNO STROGE MJERE: Evo šta je Njemačka odlučila zabraniti...

Angela Merkel će, navodno, predlažiti stroge epidemiološke mjere u pokušaju zaustavljanja širenja koronavirusa u Njemačkoj tako da bi se u nekim regijama moglo zabraniti točenje alkohola, a školski praznici bi mogli biti prebačeni sa zime na jesen.

  • Svijet

  • 29. Sep. 2020  29. Sep. 2020

  • 0

Nakon što je njemačka kancelarka Angela Merkel jučer na videokonferenciji s vodstvom svojih kršćanskih demokrata (CDU) upozorila da bi, prema epidemiološkim projekcijama, u Njemačkoj do Božića trebalo biti više od 19 hiljada novozaraženih dnevno, očekuju se nove, izuzetno stroge mjere koje će biti predložene u 12 sati na sastanku Merkel sa šefovima saveznih država.

"Bild" danas tvrdi da kabinet Angele Merkel ne namjerava uvoditi karantin sličan onome u proljeće te da je svojim stranačkim kolegama, navodno, izjavila da ekonomija mora funkcionirati, a škole i vrtići moraju raditi, dok je nogomet u drugom planu, prenosi Tportal.

No, ako dođe do porasta broja oboljelih, ograničenja čekaju čak i one sektore koji će funkcionirati. Razmišlja se o prebacivanju školskih praznika sa zime na jesen kako bi građani smanjili odlazak u zimovališta i tako umanjili mogućnost širenja zaraze.

Mjera koja bi mogla naljutiti ugostitelje i dio javnosti je zabrana točenja alkohola u ugostiteljskim objektima, koja bi se odnosila na regije posebno pogođene koronavirusom.

"Bild" navodi kako njemačka vlada, također, namjerava uvesti kaznu za ostavljanje lažnih ličnih podataka pri odlasku u restorane koji će morati voditi evidenciju ličnih podataka. Privatne proslave, poput vjenčanja, ograničit će se na maksimalno 50 zvanica. Nogometne utakmice mogle bi biti dopuštene, ali s brojem posjetilaca ograničenim na 20 posto kapaciteta stadiona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...