PRIZRENSKA LIGA: Je li došlo vrijeme da Ivica Dačić preda zahtjev za državljanstvo i pasoš države Kosovo? Ima sve preduslove...

Da ima imalo pameti, to bi već odavno uradio.

  • Regija

  • 29. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 1

"Ovi ajatolasi iz Sarajeva sada govore Azerbejdžan, Nagorno-Karabah, teritorijalni integritet. Pa, kako te nije sramota, đubre jedno, a zalažeš se za priznanje Kosova? Gde su tu principi", grmio je još uvijek ministar inostranih poslova u Vladi Republike Srbije, bez mrvice znanja engleskog jezika, Ivica Dačić, na imbecilnoj televiziji Happy, gdje radi polučetnik Milomir Marić.

Eh, da ima imalo principa, časti i obraza, Ivica Dačić bi već odavno zatražio državljanstvo i pasoš nezavisne države Kosovo. Jer, Ivica je rođen u Prizrenu 1966. godine. Tako da nema apsolutno nikavih prepreka da dobije kosovsko državljanstvo. Koje nikad nije ni imao. Jer, postao je Srbijanac još dok je Kosovo stvarno bilo u sastavu Srbije. Lijepo bi ga i dočekali u njegovom rodnom gradu. Znam ljude.

Kao da je nekoga briga šta piše u Ustavu Srbije. Pa, i to da je Kosovo neodvojivi ili kakav već dio Republike Srbije. Davno završena priča. Tako da mali Ivica, itekako svjestan te činjenice, ima jedinstvenu priliku da bude ponosni vlasnik dva pasoša: onog Srbije i onog Kosova. Obje države izuzetno voli.

(D. B.) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...