ŠTA SE DOGAĐA SA SCHUMACHEROM?: Mediji došli do posljednjih informacija; Supruga Corrina ga prebacila u...

Legendarni njemački vozač Michael Schumacher, sedmostruki svjetski prvak u Formuli 1, koji je prije gotovo sedam godina doživio tešku nesreću na skijanju, trenutno, navodno, živi u luksuznoj vili na Mallorci.

  • Sport

  • 29. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 0

Ekskluzivno imanje u četvrti Las Brisas nedaleko od Andratxa na jugozapadu otoka, Schumacherova supruga Corinna je prije tri godine, za 30 miliona eura, kupila od Florentina Pereza, predsjednika Real Madrida. U vilu Yasmin, koju je Corinna kupila kako bi tamo provodila praznike s djecom i prijateljima, 51-godišnji Michael je prebačen iz svog doma u Švicarskoj, tvrde španski mediji.

Naslovi o tome objavljeni su nakon što je Elisabetta Gregoraci, bivša supruga Flavija Briatorea, nekadašnjeg šefa ekipe u Formuli 1, ustvrdila kako Michael ne može govoriti i da komunicira očima. Elisabetta je o tome govorila u talijanskoj verziji Big Brothera kazavši kako su se Schumacheri preselili u Španiju, gdje je Corinna u kupljenoj vili uredila bolnicu za supruga. Perez je vilu kupio 2005. godine, a ponudio na prodaju 2017., nakon smrti supruge Mari Angeles Sandoval.

Vila je dio imanja koje se prostire na 15.000 četvornih metara, ima dva bazena, helidrom, teretanu i veliki vrt obrubljen palmama.

Schumacher je bio u induciranoj komi nakon što je u padu na skijanju u francuskim Alpama u decembru 2013. godine zadobio povrede glave opasne za život.

"MALI IZGLEDI ZA POTPUNI OPORAVAK"

U porodično kuću na Ženevskom jezeru prebačen je u septembru 2014., a informacije o njegovu zdravstvenom stanju su vrlo rijetke i šture.

Priznati neurohirurg Erich Riederer prošle sedmice je ustvrdio kako su vrlo mali izgledi da se Schumacher ikad potpuno oporavi. U dokumentarcu na francuskoj televizijskoj postaji TMC Riederer je kazao kako misli da je Michael u vegetativnom stanju, što znači da je budan, ali ne reagira.

"On diše, njegovo srce kuca, vjerojatno može sjesti i napraviti nekoliko koraka uz pomoć, ali ne više od toga. Mislim da je to njegov maksimum. Ima li ikakvih izgleda da ga vidimo onakvog kakav je bio prije nesreće? Zaista mislim da to nije moguće", kazao je Riederer.

Razgovor s Riedererom objavljen je nedugo nakon što je Jean Todt, bivši šef Ferrarija, otkrio da je posjetio Schumachera u Švicarskoj i kazao da se Michael bori, te kako se nada da će ga svijet ponovno vidjeti. "To je ono na čemu on i njegova obitelj rade", kazao je Todt.

(SB / Slobodnadalmacija.hr)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...