DRAMA U CRNOJ GORI: Vučić ne da Dritanu službe bezbjednosti kako se ne bi saznalo za poslove sa…

Da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić želi da ima kontrolu nad crnogorskim službama bezbjednosti kako ne bi isplivali svi zajednički poslovi sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, koji je poslije 30 godina izgubio vlast, svjedoče brojni naslovi u režimskim tabloidima koje upravo Vučić uređuje.

  • Regija

  • 30. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 2

Tako se iz dana u dan plasiraju tekstovi u kojima Vučić podržava Andriju Mandića i Milana Kneževića, a oštro kritikuje, što lično, što preko posrednika, Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića.

Ne prođe skoro nijedan dan a da neki od tabloida ne objavi nešto o Abazoviću ili Krivokapiću, jer se činjenica da razmišljaju svojom glavom nikako ne sviđa Vučiću, kao ni druga činjenica, da će, ukoliko Abazović bude rukovodio službama bezbjednosti, javnost saznati za brojne "zajedničke poslove" braće Đukanović i braće Vučić.

Posljednji u nizu je tekst koji je objavila Vučićeva "Republika", a u kojem Marko Carević, predsjednik opštine Budva, govori kako "Dritan ne može da vodi službe bezbjednosti" i da je "logično da neko drugi u vladajućem savezu ko je dobio veće povjerenje građana, dobije te resore". Neko drugi, misli Carević, Mandić ili Knežević. A sve u jednom cilju - da se ne otkriju svi zajednički poslovi Đukanovića i Vučića!

- Realno, ne bi trebalo da Abazović i URA presudno utiču na selekciju kadrova koji će upravljati sektorom bezbjednosti. Logično je da neki drugi u vladajućem savezu, koji su dobili veće poverenje građana, dobiju te resore. Ali poštujem ako je takav dogovor u koaliciji. Svaki mladi čovjek ima ambicije i legitimno je da sebe promoviše i nameće kao nekog regionalnog lidera, ali bi prvo trebalo da prođe sito i rešeto i da njegov rad prate djela i činjenice da bi bio uvažen kao lider. Vidjećemo šta će vrijeme pokazati u slučaju Abazovića - rekao je Carević, komentarišući stav Abazovića da treba da vodi najznačajnije resore.

Ali, to nije bilo sve. Pored Carevića, u komentarisanje se uključio i analitičar Branko Radun, koji je rekao da je "apsurd da Abazović, čija je popularnost vještački napumpana, dobije toliki medijski prostor".

- Njegova URA je u koaliciji "Crno na bijelo" osvojila oko 22.000 glasova. Kako neko s toliko glasova da bude regionalni lider? Pa, toliko dobije neki opštinski odbor u Srbiji. Pa, ovde neko dobije dva miliona glasova i izgubi izbore. Tako da je jako nategnuta ta paralela koju gura Đilasova opoziciona struja da će ovde neki dritani da se pojave i sruše SNS. Naročito što je tamošnja nova vladajuća koalicija pobedila zahvaljujući glasovima Srba, a ne poverenjem u Abazovića. On je samo sad jezičak na vagi i koristi ucenjivački kapacitet - rekao je Radun.

Abazović je prethodno izjavio da je logično da URA presudno utječe na selekciju kadrova koji će upravljati bezbjednosnim resorima.

- URA je jedini konstituent nove vlade koji je otvoreno zagovarao članstvo Crne Gore u NATO savezu i čija je politika nedvosmisleno bila okrenuta ka članstvu Crne Gore u EU. U tom smislu, logično je da URA i koalicija "Crno na bijelo" presudno utiču na selekciju kadrova koji će upravljati sektorom bezbjednosti i insistiraju na imenovanju najboljih i najkompetentnijih eksperata koji su na fonu zvanične spoljne politike Crne Gore, koju URA i CnB snažno podržavaju. Nećemo dozvoliti bilo kakvo kockanje sa nacionalnim interesima Crne Gore, a u tome imamo i snažnu podršku naših međunarodnih partnera - kazao je Abazović. 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...