ŠTO STE POTEZALI – POTEZALI STE: Klasične ručne kočnice odlaze u historiju, zamjenjuju ih…

Alfa Romeo, DS, Honda, Jaguar, Land Rover, Lexus, Mercedes, Porsche i Volvo u potpunosti su izbacili ručne kočnice.

  • Auto

  • 30. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 0

Britanski portal Car Gurus izračunao je da samo 24 posto novih automobila dolazi s klasičnom ručnom kočnicom. Električne parkirne kočnice trend su koji se ne zaustavlja. Novi modeli automobila poput Nissan Jukea, BMW-a serije 1, Peugeota 208 ili BMW-a serije 3 odbacili su ručnu kočnicu. Jedini modeli automobila u kojima je ručna kočnica u svim verzijama opreme su oni rumunskog proizvođača Dacije.

Alfa Romeo, DS, Honda, Jaguar, Land Rover, Lexus, Mercedes, Porsche i Volvo u potpunosti su izbacili ručne kočnice.

Procjena je da će u sljedećih nekoliko godina ručne kočnice nestati s tržišta. Električne parkirne kočnice praktičnije su, zauzimaju manje mjesta, a s njima u pravilu ide i funkcija hill hold asist, pomoć pri kretanju na uzbrdici, koja je mnogim vozačima korisna.

Pogledajte kako funkcionira.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...